Wc-probleem? Dit kan je zélf doen voor verbetering

Een wc-probleem is natuurlijk erg vervelend. Wanneer je regelmatig last hebt van buikpijn omdat je niet goed naar de wc kan gaan is dat erg vervelend. Daarom hebben wij uitgezocht wat je kan doen om soepeler naar de wc te kunnen voor je ontlasting.

Drink genoeg water

Water drinken is gezond, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat water kan zorgen dat je makkelijker naar de wc kan gaan. Je ontlasting heeft namelijk vocht nodig om goed naar buiten te kunnen. Drink dus voldoende water. Het is aangeraden om altijd een flesje water binnen handbereik te hebben, hierdoor ga je automatisch meer drinken. Ook een kopje thee extra zorgt voor een hogere waterinname. Blijf dus vooral water drinken.

Drink genoeg water

Eet genoeg groente. De vezels in de groentes maken je ontlasting gemakkelijker. Vooral boerenkool, spinazie, tomaten en avocado’s bevatten veel vezels. Als je het moeilijk vind om genoeg groente binnen te krijgen kun je ervoor kiezen om groente smoothies te maken. Zo drink je gemakkelijk de dagelijkse hoeveelheid.

Probeer een andere houding

Het is bizar maar waar: wij als mensen zijn helemaal niet gemaakt om zittend op een wc-bril te poepen. Zittend kan je niet alle spieren volledig ontspannen, terwijl dit het wel makkelijker maakt. Nou is het echt niet nodig om te gaan staan boven de wc. Nee, gebruik gewoon een wckrukje. Dit zorgt ervoor dat je in een goede houding je ontlasting kan doen waardoor dit een stuk gemakkelijker gaat.