Wat doet een mediator Veenendaal?

Op de vraag ‘wat doet een mediator Veenendaal?’, geef ik in dit blogje graag antwoord. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. De mediator is een onafhankelijk persoon die twee verschillende partijen probeert samen te brengen. Vervolgens gaat deze op zoek naar een oplossing bij het desbetreffende conflict.

Echtscheiding

Een mediator wordt met name ingezet bij een echtscheiding. Dit is uiteraard een gevoelig punt bij beiden waar een conflict tussen ligt. Daarom zullen de gesprekken in de meeste gevallen plaatsvinden bij de mediator Veenendaal zelf, op een onafhankelijk terrein dus. Vervolgens zal de bemiddelaar rekening houden met gevoelens van beiden.

Maar je kunt het toch ook gewoon ‘oplossen’ in de rechtszaal?! Dus waarom zou je dan een mediator inzetten?

Voordelen mediator Veenendaal

Het grootste voordeel van een mediator Veenendaal is dus dat hij of zij met de gevoelens van beiden rekening houdt. In een rechtszaal zal er één de winnaar zijn en één de verliezer. Bij mediation is de kracht dat er niemand zal verliezen. Er wordt namelijk geprobeerd om de desbetreffende conflicten samen op te lossen. Dit is natuurlijk heel erg fijn als je in een echtscheiding ligt! En al helemaal als jullie samen kinderen hebben. Dan is het niet alleen voor hen fijn, maar ook voor jou en je ex-partner. Een ander voordeel van een mediator is dat hij of zij veel goedkoper is dan wanneer je naar de rechtszaal gaat. Die juridische kosten liggen veel hoger. Ook in verband met de kosten van een tweede advocaat. Die spaar je dan uit.

Goede mediator

Maar waar moet je dan op letten bij het kiezen van een mediator Veenendaal? Een goede bemiddelaar geeft duidelijke informatie, geeft heldere begeleiding en ondersteuning en let goed op de wensen van beiden. En let op: mediator is geen beschermd beroep. Dus in principe mag iedereen zich zo noemen.