De nieuwste trend op het gebied van LED verlichting: LED filament lampen!

Steeds vaker worden traditionele verlichting lampen vervangen door LED lampen. Hier zijn verschillende redenen voor. Een nieuwe ontwikkeling binnen LED verlichting zijn LED filament lampen. Je kan tegenwoordig niet meer om deze lampen met een stoere industriële uitstraling heen. Ze worden bijna in elk woonprogramma gebruikt om o.a. sfeer te creëeren in huis.

Laten we beginnen met uit te leggen wat LED filament lampen nu precies zijn. In vele opzichten lijken LED filament lampen op de ouderwetse gloeidraad lampen. Het verschil zit hem in dat LED filament lampen uitgerust zijn met led-staafjes (filament). Zo worden de filamenten gevormd door een speciaal glas waarop een groot aantal kleine LEDS aangebracht zijn die weer volledig bedekt zijn met een fosfor laag. Door deze fluoriserende kleur afkomstig van fosfor zorgt voor een gezellig, warm en sfeervol wit licht. Dus nadat LED filament lampen een warm licht afgeven zorgen zij ook nog eens voor een gezellige uitstraling.

Waarom zijn LED filament lampen beter dan de traditionele gloeilampen?

In principe is er qua uitstraling weinig onderscheid te maken tussen LED filament lampen en traditionele gloeilampen. Echter op het gebied van energieverbruik is er wel degelijk een verschil. In tegenstelling tot traditionele gloeilampen die veel energie verspilde zijn de LED filament lampen wel energiezuinig en dat met dezelfde warme kleur van de traditionele gloeilamp. Waar een traditionele gloeilamp nog 60 Watt verbruikte, verbruiken LED filament slechts 6 Watt. Daarnaast is het nog eens super gemakkelijk om traditionele gloeilampen te vervangen voor nieuwe LED filament lampen, dit omdat beide lampen dezelfde afmetingen en fitting hebben.

LED filament lampen zijn dus energiezuinig en dus goed voor de portemonnee. Daarnaast geven zij eenzelfde warm en sfeervol wit licht als de traditionele gloeilampen en zijn ze nog eens makkelijk te monteren.

Hebben wij u kunnen overtuigen over de voordelen van LED filament lampen? Neem dan eens een kijkje op 123ledspots.nl. Zij hebben voor u een ruim aanbod aan LED filament lampen tegen een zeer scherpe prijs.