Basic PLA Zee Blauw

PLA is één van de beste filamenten om te gebruiken voor jouw 3D printer. Het staat erom bekend dat het voorwerpen kan printen die kwalitatief erg goed zijn. Daarnaast kan het grote objecten printen en zijn er in principe geen restricties aan het gebruik van Basic PLA Zee Blauw. Hierdoor is het gebruiken van dit filament erg prettig voor de zekerheid dat je een voorwerp print wat je ook daadwerkelijk kunt gaan gebruiken. Dit hoeft niet alleen een product te zijn wat je binnenshuis als een soort kunstobject gebruikt, maar ook gebruikersvoorwerpen zoals een armband of een soort gereedschap kan je maken met dit soort PLA. Daarom is PLA één van de meest gebruikte filamenten bij een 3D printer.

Nauwkeurig printen

Ondanks dat Basic PLA Zee Blauw grote objecten kan printen, is het PLA vooral erg goed in het printen van zeer nauwkeurige voorwerpen. Omdat het product heel precies kan printen, kun je ook voorwerpen printen die je misschien niet zo snel met een 3D printer zou gaan maken. Je kunt hierbij denken aan het eerder genoemde armbandje, maar ook een object zoals een vaas met hele specifieke details is geen enkel probleem voor een PLA filament. Het grote voordeel is daarnaast dat het geprint kan worden zonder verwarmd bed of zonder verwarmde kamer. Het is dus heel nauwkeurig, maar je hoeft er niet al te veel energie in te stoppen.

Recyclebaar

Ander groot voordeel is dat het product recyclebaar is. Dit komt omdat Basic PLA Zee Blauw gemaakt is van maisolie. Hierdoor is het een natuurlijk product wat terug kan komen in zijn oorspronkelijke vorm als natuurproduct. Het product wat jij print kan je dus later weer terug laten komen in de inktvorm waarna je een ander product ermee gaat maken. Ook kun je op deze manier meer producten over langere tijd maken.