Stappenplan voor het plannen van een familiedag

Elk jaar houden jullie een familiedag. Ieder jaar is er iemand anders aan de beurt om het te organiseren, maar dit jaar ben jij aan de beurt! Je vraagt je bij jezelf af: hoe ga ik dit aanpakken? Met dit stappenplan plan je in een handomdraai een leuke, originele familiedag.

Stel de datum vast

Je begint met het plannen van een datum. Op welke datum kunnen de meeste familieleden? Wanneer je een familiedag gaat organiseren met een grote familie, kan het lastig zijn om dit te plannen. Probeer een geschikte datum voor te stellen wanneer de meeste kunnen. Het is een illusie om te denken dat iedereen mee kan. Je kunt gebruik maken van handige online tools om een datum in te plannen.

Inventariseer wie er mee kan

Wanneer je meerdere datums hebt voorgesteld, kijk je wanneer de meeste familieleden kunnen. Je gaat inventariseren met hoeveel mensen je bent, welke leeftijden etc. Dit is belangrijk voordat je het budget kunt vaststellen en de activiteit. Je wilt immers niet een originele activiteit plannen voor maar 5 familieleden.

Bepaal het budget

Het is belangrijk om rekening te houden met een budget. Niet iedereen heeft evenveel te besteden of wil het besteden aan een familiedag. Respecteer deze reden en kies dus voor een bedrag dat voor iedereen te overzien is. Leg je familie een aantal bedragen voor en inventariseer wat het gemiddelde bedrag moet worden per persoon. Vervolgens ga je kijken, welke activiteiten je kunt doen met het budget.

Organiseer een originele activiteit

Nu je de datum heb vastgesteld, hebt geïnventariseerd wie er meegaat, het budget hebt bepaald, komt het aan op de organisatie. Je gaat nu een originele activiteit plannen voor jullie familiedag. Kijk goed naar de verschillende leeftijden. Je kunt immers niet iets heel sportiefs gaan doen met je oma van 90. Gaan er veel kinderen mee? Dan kun je naar de speel- en ijsboerderij De Drentse Koe gaan. Hier kunnen de kinderen volop genieten in de speeltuin en kunnen de ouders genieten van een lekker ijsje. Je spreekt al je familieleden onder het genot van een heerlijk zelfgemaakt ijsje.