Wat kan je allemaal doen met chocolade?

De geschiedenis van chocolade

Chocolade is een delicatesse dat gemaakt is van suiker, cacaoboter en cacaomassa. De cacaomassa wordt uit cacaobonen gehaald. Cacaobonen groeien in de zogeheten cacaobomen, die zich rond de evenaar bevinden. Deze bomen kunnen alleen slecht tegen de volle zon en worden daarom vaak onder andere bomen geplaatst, zodat zij in de schaduw kunnen groeien. De Azteken gebruikten al cacao, maar hadden niet de geschikte omstandigheden om de bomen te laten groeien. Cacaobonen werden door andere volken geleverd als een betalingsmiddel. Maar, waar gebruiken wij nu cacao voor?

Chocolademelk

De oude Azteken maakten al gebruik van een vorm van chocolademelk. Het drankje van cacao werd gebruikt tegen vermoeidheid. Dit komt namelijk door de cafeïne die in cacaobonen zit.

 

Chocolademelk kan je ook zelf maken met wat cacaopoeder, melk en suiker. Zorg ervoor dat je het cacaopoeder met het suiker en wat water mengt. Als je hierna de melk erbij doet moet je goed roeren, daarna kan je lekker genieten van jouw chocolademelk.

 

Een andere manier om chocolademelk te maken is door middel van een roerstokje, waar aan de onderkant een stuk chocolade naar keuze op zit. Dit is ideaal voor warme chocolademelk! Zodra je het roerstaafje in de warme melk doet begint de chocolade aan de onderkant te smelten en kan jij genieten van een heerlijke kop met warme chocolademelk.

Chocoladefondue

Romantische avond ingepland? De chocoladefondue is dan een echte aanrader. Een chocoladefondue is niet alleen lekker, maar ook heel leuk! Etenswaren die je bijvoorbeeld in de chocoladefondue kan doen zijn: aardbeien, ananas, banaan, mango, marshmallows, soesjes, koekjes en ga zo maar door. Kies vooral de ingrediënten die jou lekker lijken.

 

Chocolade cadeautjes

Chocolade kan je ook perfect als cadeautjes geven aan iemand. Een doosje bonbons misschien? Bonbons bestaan uit een vulling en daaromheen een laagje chocolade. De vulling kan erg gevarieerd zijn, de meest gebruikte vullingen zijn: likeuren, fruit, mousse en room. Momenten om een doosje bonbons als cadeautje te geven zijn bijvoorbeeld op Valentijnsdag of als je iemand wil bedanken. Of natuurlijk als je een keer zelf trek hebt ;).

Waar haal ik goede chocolade?

Nu zijn er veel fysieke winkels waarin een patissier verschillende lekkernijen maakt van chocolade. Maar wat doe je als er geen patissier in de buurt zit en je toch een van zijn lekkernijen wilt proeven of kopen? Op het internet zijn genoeg bedrijven te vinden voor bonbons, chocolade geschenken of andere lekkernijen van chocolade. Daarnaast is het super handig om chocolade te bestellen, dan hoef jij zelf niet meer op pad.