Tips om zelf je glaswerk te kitten

Een experts inschakelen is altijd super simpel. Je hoeft zelf amper moeite te doen en je weet dat het klusje perfect wordt geklaard. Jammer genoeg is het budget van alle mensen niet oneindig. Dat betekent dus dat je sommige klusjes wel zelf moet doen, zoals het kitten van je glaswerk. In dit artikel geef ik een aantal tips zodat je glaswerk goed gekit wordt.

De kit

Ten eerste is het belangrijk dat je de juiste kit aanschaft. Zo heb je bijvoorbeeld glaskit maar ook acrylaatkit. Beide zijn voor een ander doeleinde. Waarschijnlijk denk je dat dit niet veel uitmaakt maar dit is niet het geval. Beglazingskit is speciaal voor glaswerk terwijl acrylaatkit speciaal is voor kleine kiertjes en stenen. Zo kan je glaskit wel over schilderen en acrylaat kit niet. Let dus goed op welke kit je aanschaft.

Nu begint het kitten

Als je eenmaal de goede kit hebt aangeschaft, kan het werken beginnen. Ten eerste moet je de dop van de koker afhalen en deze in een hoek van 45 graden afsnijden. Daarna kan je de kit gebruiken. Wel moet je deze heel hard inknijpen anders komt er niets uit.

Als je begint met kitten moet je nooit midden in het glaswerk beginnen. Kit altijd van hoek naar hoek. Dit betekent dus dat je ook genoeg kit in je koker moet hebben. Check dit van tevoren dus eventjes. Als je de kit hebt aangebracht moet je het afmessen met een speciale lepel.