Je huis een binnenrenovatie geven? Deze trends mag je niet missen!

Het nieuwe jaar komt er weer aan en dat betekent tijd voor een frisse start in een nieuw jaar. Ook je huis verdient wel eens een nieuwe frisse start. Het kan daarom wel eens hoog tijd worden om je interieur te veranderen. Het aankomende jaar zullen er veel nieuwe trends zijn die jij mee kunt nemen bij het herinrichten van je huis. Aangezien er veel verschillende trends zijn, is het aan te raden om van te voren goed onderzoek te doen naar wat jij goed bij je huis vindt passen. Eenmaal een lijstje gemaakt, kunnen de spullen opgehaald worden. Dit kan met je eigen auto en mocht het nou niet passen kun je eventueel altijd nog een aanhangwagen aan je auto koppelen.

Om het je toch iets makkelijker te maken, vind je hier een klein overzicht van de belangrijkste trends.

#Natuur

In het interieur van 2019 zal de natuur centraal komen te staan. Dit zie je zowel terugkomen in de meubels als in de kleurtinten. Bij de kleurtinten staan eigenlijk drie elementen van de natuur centraal, namelijk: water, aarde en vuur. Je zult dus veel blauwige, aardige en roodachtige kleuren terug zien komen in 2019. Qua interieur, zal het houten elementen veel terug te vinden zijn in het meubilair, zoals bijvoorbeeld houten stoelen. Bovendien zullen planten erg populair zijn.

#Retro

Dit natuurinterieur zal vaak gecombineerd worden met een retro stijl. Hierbij ligt de nadruk op interieurs uit de jaren 60, 70 en 80. Dit betekent dat de modernere meubels gecombineerd kunnen worden met vintage meubels. Het maakt dus niet uit dat je naast je moderne houten stoel kan combineren met een vuurrode retro stoel.

#Duurzaamheid

Aansluitend op het natuurthema, heb je natuurlijk duurzaamheid. Dit komt steeds meer centraal te staan dus ook in het interieur van 2019. Je kan hierbij denken aan besparend wonen, maar kan dieper in de puntjes uitgewerkt worden door meer milieubewuste meubels te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld in plaats van een houten stoel kiezen voor een meubel die gemaakt is van bamboe. Dit is beter voor het milieu en staat ook nog eens heel gaaf! Bovendien is de retro stijl ook al een soort duurzaam wonen, indien je daadwerkelijk spullen in huis niet die je dus hergebruikt en niet nieuw aanschaft. Super leuk dus voor je huis- of keukenrenovatie.

Samenvattend, bestaan de interieurtrends van 2019 onder anders uit een stukje natuur gecombineerd met duurzaamheid en retro invloeden. Aangezien het nieuwe jaar al bijna van start gaat, zou ik zeggen wacht niet te lang, zoek je spullen uit, ga een aanhanger huren en geef je huis een frisse start!