Ik ben bang voor de tandarts

Niet iedereen gaat voor zijn plezier naar de tandarts, maar een hoop onder ons zijn echt bang voor de tandarts. En waarom eigenlijk? Deze persoon probeert er alleen voor te zorgen dat je een mooi gebit hebt en normaal kan eten (zonder gaatjes). Toch is het voor de mensen die bang zijn belangrijk om van deze angst af te komen. Het lijkt misschien niet erg belangrijk om kort termijn, maar op langer termijn merk je pas echt hoeveel schade je kan hebben.

Tandarts

Op controle

Een periodieke controle is van belang. Probeer in ieder geval 1 keer per jaar te gaan om je hele gebit even te laten controleren. In de ideale situatie ga je elke 8 maanden. Deze periodieke controles zijn alleen controles. Als er toch een probleem voordoet is het wel belangrijk dat de tandarts deze weghaalt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een ontsteking in je mond. Dit klinkt misschien super eng maar als dit niet wordt opgelost wordt eten een groot probleem. Tijdens de periodieke controle kijkt de tandarts ook naar de tandplak en haalt dit weg als dit nodig is.

Zelf onderhouden

Als je eenmaal op controle bent geweest, moet je het natuurlijk ook zelf onderhouden. Als je dit niet doet kan dit ertoe leiden dat je alleen maar vaker naar de tandarts moet omdat er altijd wel wat aan de hand is. Maar hoe onderhoud je je eigen gebit nou het beste. Ten eerste moet je natuurlijk minimaal 2 keer per dag je tandenpoetsen. Daarnaast is het belangrijk dat je dagelijks flost en stookt.

 

Als je kinderen hebt is het belangrijk dat je je kinderen dit vanaf jongs af aan aanleert. Het is tegenwoordig namelijk normaal dat sommige kinderen al een kunstgebit moeten omdat ze hun gebit gewoon niet schoonhouden.

 

Heb je nog geen goede tandarts? Dan raad ik tandarts Amstelveen aan. Ik ga hier al jaren heen en hoor eigenlijk alleen maar positieve dingen.