Waar moet je aan denken op de trouwdag?

Eindelijk heeft hij je gevraagd en jij hebt natuurlijk vol mondig ‘JA’ gezegd. Nadat je het al je familie en vrienden hebt verteld begint het plannen van je bruiloft. Dit kan je natuurlijk uitbesteden maar zelf doen is natuurlijk vele malen leuker. Maar waar moet je mee beginnen? En waar moet je allemaal aan denken bij het plannen van je locatie? Aan het eind van dit artikel kan je een begin maken aan je planning.

De datum

De datum is eigenlijk het eerste wat je gaat doen, en misschien ook wel het lastigst. Wil je gaan voor een zonnige trouwdag of ga je liever voor een trouwdag in de winter? Alles is mogelijk maar het is maar wat jij en je partner het liefst willen. Als je eenmaal een datum hebt geprikt is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk communiceert. Wel moet je daarvoor wel weten dat je genoeg financiële middelen hebt. Je moet namelijk vaak alles vooraf betalen en niet pas op de dag zelf.

De locatie

Nadat je de datum hebt geprikt is de locatie van belang. Kies een locatie dat past bij jou en je partner. Jullie moeten er uiteraard trouwen en niet de mensen die op bezoek komen. Natuurlijk is het handig om rekening te houden met de gasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid van de locatie.

De jurk

En dan het onderdeel waar eigenlijk alle vrouwen naar uitkijken; de bruidsjurk. Ga je een korte trouwjurk nemen of juist een lange? Wat voor soort trouwschoenen en bruidssieraden ga je dragen? Zorg dat je dit ver van tevoren gaat uitzoeken want het kan soms nog wel een aantal weken nemen voordat je dit in huis hebt.