Ogen laten laseren of toch een bril blijven dragen?

Vanaf groep 5 van de basisschool draag ik eigenlijk al een bril wat ik vreselijk vond. Een bril draag ik nog steeds thuis, maar toen ik naar de middelbare school ging kreeg ik harde contactlenzen.

Sinds vorig jaar kreeg ik steeds meer problemen met het dragen van mijn harde lenzen. Het begon te irriteren, jeukte en ik kon er niet goed meer tegen. Ik wist dat een vriendin van mij haar ogen had laten laseren en daarom ben ik mezelf ook gaan verdiepen in de verschillende soorten behandelingen op het gebied van ogen laseren. Uiteindelijk kwam ik uit bij Visusoogkliniek waarmee ik ook contact heb opgenomen. Zij hebben netjes contact opgenomen met mij en spraken af om een vooronderzoek te doen voor extra informatie.

De informatieavond

Ik had een informatieavond gevold waar ik veel informatie kreeg over alle methodes. Mijn ogen werden die avond ook gecontroleerd of ik überhaupt wel in aanmerking kon komen voor een behandeling. Uiteindelijk koos ik voor een Femto second Lasik. De dag dat ik eindelijk aan de beurt was zat ik vol met zenuwen. Opnieuw worden er weer onderzoeken gedaan, ditmaal was het onderzoek bedoelt om te controleren of het overeenkomt met het vooronderzoek. Dit haalde eigenlijk wel een beetje de spanning eraf.

De dag van het laseren werd ik oprecht goed begeleid en op m’n gemak gebracht. Het maken van de flapjes was bij één oog iets pijnlijker dan bij het andere maar dit werd opgelost door nogmaals het oog te verdoven. Van het laseren zelf heb ik nauwelijks iets gemerkt, het was sneller klaar dan dat ik gedacht had. En ongeveer 2 uur erna had ik last gehad van branderige ogen en kon de ogen nauwelijks open maken. Daarna kon ik ze openhouden in een donkere omgeving. Later op de avond kon ik gewoon weer goed zien, wat fantastisch!

De dag na de behandeling

De dag na de behandeling moest ik op controle gaan, alles bleek prima verlopen te zijn. De eerste dag droeg ik een zonnebril omdat het felle licht niet goed is voor je ogen. De arts had een afwezigheidsbriefje geschreven voor werk. Ik kon daarna alles zien en prima werken.