Een aantal tips bij de verkoop van uw woning

Gaat u binnenkort uw woning verkopen maar weet u niet hoe u moet beginnen. Een huis verkopen is een ingewikkeld traject waarbij veel van u verwacht kan worden. Laat u hierdoor adviseren door een verkoopmakelaar. Deze behartigt uw belangen en staat u bij van begin tot eind. Kies ook voor een verkoopmakelaar uit uw regio. Ga bijvoorbeeld als u in Sint-Michielsgestel woont voor een makelaar Sint-Michielsgestel. Een goede makelaar kent de lokale markt en kan u adviseren over de juiste vraagprijs. U kunt natuurlijk ook zelf uw huis verkopen Sint-Michielsgestel. Zo kunt u veel geld besparen op de makelaarskosten.

Stel uw persoonlijke verkoopplan op.
Het is belangrijk dat u voordat u uw woning op de markt zet dat u een persoonlijk verkoopplan opsteld. Denk hierbij aan welke kanalen u gaat gebruiken om uw woning te verkopen. Ook is het in deze fase belangrijk dat u goed gaat omschrijven waar uw woning aan voldoet. Geef hierin duidelijk weer wat de positieve punten zijn van uw woning. Dit kunt u natuurlijk weer gebruiken in uw advertenties.

Zorg dat uw woning verkoopklaar is.
Bij het verkopen van uw woning is het erg belangrijk dat de potentiële koper zich direct thuis voelt. U kunt dit gevoel van een koper manupuleren. Presenteer uw woning zo ruim en licht mogelijk. Dit creëert mogelijke ruimte en rust in uw woning. Tevens is het ook belangrijk dat u onnodige spullen in uw woning opruimd. Denk hierbij aan vuile afwas op uw aanrecht of volle wasmanden. Zorg er ook voor dat al uw bedden zijn opgemaakt. Doordat alles netjes eruit ziet wordt een koper niet snel afgeleid. Ook de entree is erg belangrijk want hier ontstaat de eerste indruk. Dus geen fietsen of kinderwagens in de hal.

Hoe u succesvol onderhandeld met de potentiële koper.
De onderhandeling is een belangrijk onderdeel als u uw woning wilt verkopen. U wilt immers de beste verkoopprijs voor uw woning. Het is belangrijk dat u altijd vriendelijk en respectvol omgaat met de andere partijen. Maar om het hoogst te behalen geeft u niet zomaar toe. Als partijen in hun eerste bod blijven hangen, stranden de onderhandelingen. Het is belangrijk dat u van te voren goed nadenkt over wat de minimale prijs is voor uw woning. Bedenk van tevoren op welke punten u eventueel bereid bent om een compromis te sluiten. Probeer ook meerdere manieren te bedenken om tot een overeenstemming te komen. Dit kunt u helpen om tot succesvolle onderhandeling te komen.

Mocht u uiteindelijk de juiste koper hebben gevonden dan is het belangrijk dat u met een ondertekende koopovereenkomst met relevante stukken en een kopie van uw identiteitsbewijs en die van de koper naar een notaris gaat. Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt hij een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. De koopovereenkomst is pas definitef gesloten als beide handtekeningen zijn gezet. Zowel u als de koper krijgen hiervan een kopie. Uw huis is succesvol verkocht en u kunt beginnen met verhuizen.