Het uitkiezen van de beste werkkleding voor jouw werknemers

Als ondernemer spreekt het voor zich dat je er graag alles aan wil doen om het jouw werknemers zo optimaal mogelijk naar de zin te maken. Tevreden werknemers zullen immers ook goed werken en zullen bovendien als betrouwbare werkkrachten kunnen worden aanzien met het oog op de toekomst. Het uitkiezen van de juiste werkkleding voor je medewerkers is dan ook iets waar je maar beter even de nodige tijd voor voorziet. Je moet er namelijk rekening mee houden dat het in deze kleding is dat je personeel heel wat uren zal moeten werken. In ieder geval, wil jij er zeker van zijn dat je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je werknemers de beste werkkleding uitkiest? Hou dan zeker rekening met onderstaande tips!

Dit zijn de belangrijkste eisen van werkkleding!

 

Laat ons maar meteen met de deur in huis vallen en het hebben over de belangrijkste eigenschappen of eisen waar werkkleding aan dient te voldoen. Vaak wordt er minstens één van deze eisen over het hoofd gezien. Het onderstaande overzicht kan er wat dit betreft voor zorgen dat je met absolute zekerheid kan kiezen voor de beste werkkleding op de markt. 

  • Bedrijfskleding dient over een zo optimaal mogelijke levensduur te beschikken; 
  • Ze moet voldoende kwalitatief zijn waardoor ze bijvoorbeeld niet verkleurt of krimpt; 
  • Werkkleding moet zo onderhoudsvriendelijk mogelijk zijn; 
  • Ze moet zo comfortabel mogelijk zijn om te dragen;
  • Ze dient precies die bescherming te bieden waar je tijdens het werken nood aan hebt; 
  • Werkkleding beschikt bij voorkeur ook over een aantrekkelijke uitstraling; 

Het zal enige voeten in de aarde hebben voordat je werkkleding zal vinden welke aan alle hierboven aangehaalde eisen zal weten te voldoen. Heb je ze op een zeker ogenblik toch gevonden? Dan spreekt het voor zich dat je ze met een gerust hart kan bestellen. 

Betrek je medewerkers bij het uitkiezen van de werkkleding

 

Een erg belangrijke tip is om als eigenaar van je bedrijf niet zomaar volledig op eigen houtje de werkkleding uit te kiezen. Het loont dan ook altijd de moeite om je werknemers bij dit proces te betrekken. Vraag ze ook gerust naar welke pasvorm hun voorkeur geniet. Op deze manier kan je er pas echt honderd procent zeker van zijn dat je werknemers met alle plezier de door jou bestelde werkkleding zullen aantrekken.

Kan je, je bedrijfskleding fiscaal aftrekken?

 

Tot slot is er nog een belangrijke vraag die door heel wat ondernemers wordt gesteld. Kan je er namelijk voor kiezen om je bedrijfskleding in te brengen als bedrijfskosten? In bepaalde gevallen is dat inderdaad mogelijk. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat er op dit vlak verschillende eisen worden gesteld door de belastingdienst. Het gaat hierbij om de volgende: 

  • Er dient per kledingstuk ten minste één logo te worden voorzien van minstens 70 vierkante centimeter; 
  • Er dient een duidelijk logo te worden vermeld die verband houdt met de bedrijfsnaam of de slogan; 
  • De kleding dient aantoonbaar uitsluitend voor het werk gedragen te worden en dus niet privé;

Slechts wanneer er aan alle hierboven aangehaalde eisen wordt voldaan is het mogelijk om de kosten voor het kopen van de gewenste bedrijfskleding fiscaal in mindering te brengen. In de praktijk is het vooral het derde en laatste punt welke wel eens roet in het eten gooit.