Drie redenen om te kiezen voor een gietvloer

Het is tegenwoordig zeker en vast geen eenvoudige opdracht meer om een keuze te maken uit de verschillende soorten vloeren die op de markt zijn terug te vinden, integendeel. Voor bijzonder veel mensen geldt in de praktijk dat ze ervoor kiezen om de voorkeur te geven aan het kopen van een zogenaamde gietvloer. Zoals de naam van deze vloer al aangeeft moet ze gegoten worden in de ruimte waarin je ze wenst te voorzien. Ontzettend veel mensen kiezen tegenwoordig blind voor één van de verschillende vloeren die op de markt zijn terug te vinden en dat hoeft helemaal niet te verbazen. Op deze pagina hebben we dan ook alvast drie uitstekende redenen op een rijtje gezet waarom het ook voor jou de moeite waard kan zijn om gebruik te gaan maken van een gietvloer. 

Reden 1: Een gietvloer ziet er gewoon erg mooi uit 

De eerste reden heeft natuurlijk te maken met de uitstraling waar een dergelijke vloer over beschikt. Voor een dergelijke vloer geldt namelijk dat ze er visueel zeer aantrekkelijk uitziet. Wat de uitstraling van zo’n vloer betreft zijn er in de praktijk echter nog wel een aantal misverstanden die de ronde doen. Zo wordt vaak gesteld door mensen dat een dergelijke vloer visueel minder aantrekkelijk is omdat ze uitsluitend gerealiseerd kan worden in de wat grauw aandoende grijze kleur. Dat is echter een compleet foute stelling. Tegenwoordig geldt dan ook dat je voor de realisatie van een gietvloer een keuze kan maken uit een groot aantal verschillende soorten RAL-kleuren. 

Reden 2: Eén van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren op de markt 

Eén van de toch wel meest belangrijke redenen om te kiezen voor het laten realiseren van een gietvloer heeft te maken met het feit dat ze als ongelooflijk onderhoudsvriendelijk kan worden bestempeld. Menig aantal mensen vinden het verschrikkelijk om de vloer in hun woning schoon te moeten maken. Dit niet in het minst omwille van het feit dat hier behoorlijk wat tijd en moeite in gaat zitten. Toch hoeft dat helemaal geen enkel probleem te zijn, integendeel. Wanneer je kiest voor het kopen van een gietvloer was het schoonmaken van je vloer nog nooit eerder zo eenvoudig. 

Het uitermate onderhoudsvriendelijke karakter van je gietvloer is vooral het gevolg van het feit dat deze niet beschikt over voegen of groeven. Het ontbreken van deze voegen of groeven zorgt ervoor dat vuil eigenlijk geen kans krijgt om zich te manifesteren. Dat is uiteraard zeer belangrijk.

Reden 3: Een gietvloer is combineerbaar met vloerverwarming

Een ontzettend vaak terugkerende vraag met betrekking tot de gietvloer heeft te maken met het feit of je ze kan combineren met vloerverwarming of niet. We dienen vandaag de dag nog steeds vast te stellen dat er heel wat mensen gebruikmaken van radiatoren in hun woning. Deze radiatoren hebben een niet onaanzienlijke impact op de grondoppervlakte waar je gebruik van kan maken. Dat is echter niet alles. Daarnaast zien radiatoren er namelijk helemaal niet mooi uit en zijn ze ook absoluut geen duurzame verwarmingsbron te noemen, integendeel. Wanneer je kiest voor een (PU) vloer van G-vloeren zal je tot de vaststelling komen dat gebruikmaken van vloerverwarming zeker een mogelijkheid is.