Wat is een schaamlipcorrectie?

Wat is een schaamlipcorrectie? Het wordt ook wel labiaplastie of labia reductie genoemd. Het is een ingreep waarbij overtollig weefsel van de kleine schaamlippen wordt verwijderd. Dit weefsel kan veel pijn en ongemak veroorzaken bij vrouwen. Dit ongemak merk je direct tijdens het vrijen, sporten en diverse andere dagelijkse activiteiten. Voor veel vrouwen is het een bron van zelfbewustzijn en kunnen ze er heel onzeker door raken. Veel vrouwen kiezen daarom voor een labiareductie en het is een populaire ingreep. Je wilt je namelijk lekker in je vel voelen en dit is moeilijk wanneer je veel ongemak en pijn hebt.

Een schaamlipcorrectie is tegenwoordig een lichte ingreep en wordt ook behoorlijk snel uitgevoerd. Veel vrouwen die zich ongemakkelijk voelen of zich onzeker voelen over de grootte van hun schaamlippen, kunnen kiezen voor deze correctie. Het kan daarom voor cosmetische redenen uitgevoerd worden, maar ook zeker voor medische redenen. In sommige gevallen kan deze correctie ook vergoed worden door de verzekeraar, dit is natuurlijk alleen het geval wanneer je een medische reden hebt. Wil jij weten hoe het werkt? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe werkt een schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie is dus een lichte ingreep en kan gewoon in een kliniek uitgevoerd worden. De ingreep duurt meestal twee uur en dit is afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren. Soms kan de ingreep gecombineerd worden met andere ingrepen. Tijdens de ingreep wordt je onder lokale verdoving verdoofd, maar dit kan ook volledig zijn. Bij een correctie kunnen er twee verschillende hoofdtechnieken gebruikt worden. Vaak wordt de trim methode gebruikt en hierbij maakt de chirurg een ononderbroken snede langs de rand van de kleine schaamlippen. Op deze manier kan de chirurg de buitenste randen, gelijkmatig verwijderen.

Bij de wig methode verwijdert de chirurg een V-vormige wig van het weefsel en dan hecht de chirurg het resterende weefsel. Op deze manier wordt de gehele lengte van de schaamlippen strakker getrokken. Dit is een langere ingreep en hierbij wordt er gebruikgemaakt van kortere incisies. Na de behandeling worden de incisies gehecht en begint het herstelproces. Het is altijd belangrijk om een bekende mee te nemen, zodat je ook echt naar huis kan worden gebracht. De kans is namelijk groot dat je duizelig bent na de operatie en dat is vervelend met het autorijden.

Voordelen van een correctie

Er zitten verschillende voordelen verbonden aan een schaamlipcorrectie en deze kunnen allemaal erg handig zijn. Het kan zowel functionele als cosmetische problemen oplossen en in sommige gevallen hoef je niets te betalen. Daarnaast melden vrouwen vaak dat hun zelfvertrouwen toegenomen is na de ingreep. Bij het dragen van onthullende kleding is minder te zien en dat is voor de vrouwen erg fijn. Ook zorgt de ingreep ervoor dat er minder wrijving na een schaamlipcorrectie is en dat is fijn bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Wil jij ook een schaamlipcorrectie laten uitvoeren? Zoek dan snel een kliniek op en controleer de website voor meer informatie.